10. jaanuar 2016

„Macbeth“ ja „Mere ääres“ kinos.

" Macbeth"
Režissöör: Justin Kurzel
  
Osades:
Michael Fassbender











Marion Cotillard,









Paddy Considine












Jack Reynor









Sean Harris











Olen näinud „ Macbethit“ ooperis kahes erinevas variandis.  Viimati MET Opera ülekandes Verdi "Macbethit" Verdi "Macbeth" MET Opera HD live. Seal vaimustusin
Anna Netrebko esitusest leedi Macbethi osas.

Filmi kannab ja on vaieldamatu peategelane Macbeth- Michael Fassbenderi meeldejäävas osatäitmine. Temale ei jää alla Marion Cotillardil leedi Macbethi osas, kes sisustab hästi prantsuse kõnekäänu : cherchez la femme.
Kinolinal nähtu on võimas, sünge ja visuaalselt väga huvitav, kõik need värvid- lahingu punane möll ja Šotimaa hallid maastikud. Ooperilava kõike seda edasi anda ei suuda.
Filmi iseloomustab vägivalla niivõrd naturalistlik ja lõpuni kujutamine. Kuna kaamera näitas kõike pikalt ja lõpuni, pidin ise pea paar korda ära pöörama.
Mind häiris tõlge, kodus lõin „Macbethi“ lahti ja veendusin, et tõlge vastas raamatu tekstile, kuid kuna seda esitati katkendlikult, siis jäi selline poolik tunne.



Mõned aastad tagasi, kui tahtsin kinno, pidin Tallinna sõitma. Nüüd jõuavad väga hea kvaliteediga uued filmid ka maakonnakeskustesse. Ja vähemalt esialgu üritan neid nii palju vaadata kui jõuan.

Teine film eelmisel nädalal oli:
„Mere ääres“
Lavastaja: Angelina Jolie
Osades:
Brad Pitt










Angelina Jolie











Niels Arestrup











Mélanie Laurent






Melvil Poupaud








Tutvustusest: Kirjanik Roland (Brad Pitt) ja tema abikaasa, endine tantsija Vanessa (Angelina Jolie Pitt) reisivad 1970. aastate Euroopas ning saabuvad rahulikku ja maalilisse Lõuna-Prantsusmaa rannikulinna. Näib, et paar kaugeneb teineteisest iga hetkega, ilma et kumbki neist suudaks või sooviks seda vältida. Sõbrunedes aga kohaliku restoranipidaja (Niels Arestrup) ning hotelli naabertoas peatuva vastabiellunud noorpaariga (Mélanie Laurent ja Melvil Poupaud), leiavad nad kohalikus elutarkuses ja vastuolulises intiimsuses midagi, mis võib nende suhte päästa.
Oscari võitja Angelina Jolie Pitti kirjutatud ja lavastatud ülistiilne erootiline draama on intiimne ning liigutav lugu karilejooksnud suhtest. Film käsitleb ajatuid teemasid: tormiliselt elatud elu, seks, armastuse püsivus, kaotusevalu ning lõputu oskus sellest toibuda. Peaosades säravad nii Angelina Jolie Pitt kui ka tema abikaasa Brad Pitt, kes mitmete kriitikute hinnangul siin ühe oma karjääri parima rolli teeb.

Selles filmis meeldisid mulle kõige rohkem olustik, ajastutruu stiil ja Gabriel Yared’i muusika. Filmi võtted toimusid Maltal. Meri, kaljud, päikese hele valgus – võrratud vaated. Niivõrd head, et seadsin oma sügisese reisi sihiks Malta, pole sinna veel jõudnud.
Läksin seda filmi tegelikult vaatama näitlejate pärast. Brad Pitt tegi suurepärase osatäitmise,ei ole teda varem sellise varakeskealise mehe rollis näinudki, aga ma olen ka väga vähe kinos käinud. Süžee mind tutvustuse järgi ei köitnud ja ega filmivaataminegi asja paremaks teinud. Pole lihtsalt minu teema: abieluprobleemide traagika. Erootika vastu pole mul midagi, aga see lukuaugu erootika- minu arvates natuke haige.


Nüüd tagantjärgi mõtlen, kui oleksin valinud möödunud nädalal vaid ühe filmi, siis oleks selleks "Macbeth".  Aga ei kahetse, et vaatasin mõlemad ära.

Algaval nädalal on kavas eesti film „Ema".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar