27. november 2013

Kultuuritarbija kuulab autos...

... loomulikult Klassikaraadiot või  Vikerraadiot. Hommik algab saatega "Klassikahommik". Meeldib kui kõlab positiivne optimistlik muusika. Mozart sobib igasse hommikusse. On oma lemmiksaatejuht- Endrik Üksvärav. Hääle järgi optimistlik tegus noormees. Ajalehe tutvustust Klassikaraadios ma siiski ei kuula, siin ihkab minu ratsionaalne pool vähem subjektiivseid asjatundmatuid kommentaare.
Mõnikord ei sobi Klassikaraadio muusikavalik kohe kuidagi meeleoluga. Siis kuulan plaati. Näiteks täna kuulasin Roberto Alagna plaadilt "Tenor" aariaid Gounod' ooperist "Romeo ja Julia". Imeilus duett Angela Gheorghiuga "duo de la chambre". Lähen homme Estonia kontserdisaali kuulama selle ooperi kontsert-ettekannet ning väike ettevalmistus tuleb kasuks. Kiikan veel Tiit Made ooperiraamatusse ka.
Kui oskaksin laadiksin youtubest selle aaria siia üles. Võtan nädalavahetusel õpingud käsile. Ja grammatikat tahaksin ka meelde tuletada. Kui palju neid jutumärke ikka tuleb kasutada.

Õhtul, kui hästi läheb ja õigel ajal koju sõidan, kuulan da capot. Kuna seda on aastaid kuulatud, tüütab mõnikord ära. Siis kuulan jälle plaate. Näiteks Viini filharmoonikute Straussi kogumikku. Mõttetegevuse ergutamiseks on kõige parem Händel. Mõnikord kui jään hilja peale, kuulen kella seitsmest kontserti või esmaspäeval ooperi, see on pidupäev. Kodus ei ole aega raadio juurde istuda ja kuulata.
Veaparandus eilsesse: mitte Ted Lapidus "Luksuslik elu" vaid Jens Lapidus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar