11. august 2014

Lee Child "Tagaotsitav"

Lee Child.
Tagaotsitav.
Jack Reacheri põnevik.
Inglise keelest tõlkinud Lauri Vahtre
Kirjastus Varrak
390 lehekülge.





Pildil autor Lee Child.
Ma ei ole  pidanud pettuma üheski Lee Childi raamatus. Oskab põnevust ülal hoida kuni raamatu viimase leheküljeni.

Ega sellest raamatust rohkem kirjutada ei olegi kui seda, et väga põnev.
Olen kõik Jack Reacheri maakeelde tõlgitud raamatud läbi lugenud, aga ega ma pärast enam väga hästi ei erista, millest üks või teine raamat jutustab.  Tõsi küll, „Üks lask“ on paremini meeles, filmi tõttu. Süzee mäletamine polegi tähtis, Jack Reacher on meeles, tema vastupandamatu sarm ja uskumatu osavus ning hulljulgus.   



 Hästi iseloomustab peategelast järgmine lõik:"Aeg otsustada, kutid, mõtles Reacher. Kas pöörate pilgu ära ja kõnnite minema või mitte.
Nad ei pööranud, vaid põrnitsesid edasi. Asi polnud lömmis ninas, see oli väljakutse. Mingi ajuvaba hormonaalne sund. Reacher tundis, kuis tema enda oma samuti tegevusse asus. Tahtmatult, kuid vältimatult. Adrenaliin, mida vürtsitas üks lisakomponent, midagi tumedat, sooja ja primitiivset, midagi iidset, eelajaloolist ja kiskjalikku, mis summutas igasugused närvivärinad ja jättis alles üksnes võimutunde, külmaverelise eneseusu ning absoluutse võidukindluse. See ei olnud nii, nagu oleks ta noavõitluses välja tõmmanud püstoli. See oli nii, nagu olnuks tal taskus plutooniumipomm."


Vaatasin järgi „Tagaotsitav“, originaalis „A wanted Man“ on Lee Childi üheksateistkümnest ilmunud raamatust seitsmeteistkümnes.  „Varrak“ on avaldanud kuus raamatut, seega on lisa oodata. Aga kahte raamatut ei tohi järjest lugeda, vahele tuleb võtta midagi mahedamat. Liiga palju testosterooni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar