1. jaanuar 2015

Eesti Kontserdi ja Hennessy aastalõpukontsert 31.12.2014 Estonia kontserdisaalis

Klaaspärlimäng sinfonietta
Dirigent Andres Mustonen
Solistid  Daniel ja Alexander Gurfinkel Iisraelist- klarnetistid

Kaksikvennad Daniel ja Alexander Gurfinkel  on sündinud 1992. aastal.   2000. a. kutsus Zubin Mehta  (dirigeeris 2015 Viini uusaastakontserti)  tollal 8- aastased klarnertistid osalema Iisraeli Filharmoonikute iga-aastasel noorte muusikute kontserdil.








Kavas:
1. Wolfgang Amadeus Mozart Serenaad nr 6 D-duur K239

2. Felix Mendelssohn- Bartholdy. Kontsertpala nr 1 F-duur op. 113

3. Camille Saint-Saëns. Introduktsioon ja rondo capriccioso, op. 28, seade Rafael Feigelson kahele klarnetile ja keelpilliorkestrile on pühendatud vendadele Danile ja Alexander Garfinkelile.

4. Luigi Boccherini. Sümfoonia nr 6 d- moll ("La Casa del Diavolo")

5. Jerry Bock "Viiuldaja (klarnet) katusel", seade Eugene Levitas kahele klarnetile ja keelpilliorkestrile.

Kaunis muusika  ja  aastalõpu elevus andisid kokku täiusliku, nauditava kontserdi.
1776 aastal Mozarti poolt Salzburgi õukonnas kirjutatud serenaad esindab tolleaegset kerge muusika žanri- serenaadid, divertismendid ja kassatsioonid. Viimasel vormil mitte mingit pistmist kohtule esitatud kassatsiooniga, nii palju kui leidsin, siis mitmeosaline serenaadilaadne heliteos. Mozarti kõige kuulsam serenaad on G duur KV 239- „Väike öömuusika“. 

Oli kena lõpetus kultuuritarbija aastale. Abikaasa palus kirjutada, et parem kui mõnigi ooper. Passiivse kultuuritarbijana eelistab ta lühemaid vorme.

Duo Garfunkel esinemine oli nauditavalt dzässilik, eriti lisapala, siia riputan tõelise maiuspala: Gershwini "Rhapsody in Blue":

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar