31. detsember 2015

Eesti Kontserdi ja Hennessy aastalõpukontsert Pärnu kontserdimajas


Minu muusika-aastale pani ilusa punkti  Eesti Kontserdi ja Hennessy aastalõpukontsert.
Esinesid Eesti Riiklik Sümfooniaorkester dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel, Peter Brathwaite (bariton Suurbritanniast ja Kuang Junhong, 16 aastane kitarrivirtuoos Hiinast.
Vanasti oli just see kontsert meie pere aastalõputraditsioon. Jätsime vahepeal mõned aastad vahele ja käisime Estonia Kontserdisaali aastalõpu-kontsertidel.  Kui mõlemasse kontserdipaika on 100 km, langeb meie valik meelsa-mini Pärnule. On suursugune kontserdimaja ja selle alati särav direktriss, on koht kuhu autot parkida. Seekord võtsime kaasa 10 aastase Carmeni. Vanasti käisime oma lastega, nüüd on aeg lastelaste käes. Väike neiu lubas ka järgmisel aastal tulla.
Kavas:
A. Söderman- "Svenskt festspel".
J.Rodrigo- Aranjuezi kontsert.
W.A. Mozarti aariad ooperitest "Figaro pulm" ja "Võluflööt".
C. Nielsen- "Aladdini süit" op. 34.
J.Adams- "Lollapalooza".
J. Kern-  Ol' man river" muusikalist "Show Boat".
K.Weill- Väitsa Mäki laul muusikalisest draamast "Kolmekrossiooper".
E.Talsi- "Kauges külas".

Huvitav ja mitmekülgne kava.

Minu lemmik oli Nielseni „Aladdini süit“, tõeline "1001 ööd" orkestri esituses, silme ette kerkis  kirev Araabia souk  ja tantsuetenduse looride langemine.   Taani heliloojate muusikat uurisin enne Kopenhaageni reisi, aga Carl Nielseni Aladdini avastasin alles eile. Tõeliselt meeliköitev muusika.

Elamuseks mulle oli ka Hispaania helilooja Joaquin Rodrigo kitarrikontsert, mis pakkus huvitavaid kõlavärvinguid-kitarr ja suur sümfooniaorkester. Hispaania traditsiooniline kitarrimuusika noore hiinlase  esituses. Maailma on avardunud.




John Adams "Lollapalooza"-särav  rockilugu ja rokkiv dirigent!

Kahvatu mulje jättis külalisbariton, sümfooniaorkestriga koos jäi tema hääl  mikorfonita lauldes nõrgaks, ei kandnud. Ei oska selles ka Pärnu Kontserdimaja akustikat süüdistada, olen siin ooperit vaadanud, kuulanud ja nii nõrka esitust pole varem ette tulnud. 
Tõeline üllatus oli lõpulugu, aga eks seda saab uuesti 01. jaanuari teleülekandes kuulata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar