11. veebruar 2015

WHIPLASH kinos.

Jõudsin kinos käia: „WHIPLASH“









Tutvustusest:
Ambitsioonikas noor jazz-trummar Andrew Neyman (Miles Teller) õpib mainekas konservatooriumis janunedes olla parimatest parim. Terence Fletcher (J.K. Simmons) on pedagoog, kes on tuntud nii oma akadeemilise võimekuse kui ka küsitavalt tooreste meetodite poolest. Fletcher avastab Andrew talendi ning kutsub püüdliku õpilase oma elitaarsesse jazz-ansamblisse. Andrew püüdlus saavutada täiuslikkus eskaleerub märkamatult kinnisideeks, samal ajal kui halastamatu õpetaja poisi võimete piire otsib ning ta murdumise äärele viib.

Psühholoogiliselt väga pingeline draama, kohati isegi rõhuv, tahaks silmad kinni katta Kes dzässi ei armasta, võib-olla tahaks hoopis kõrvad kinni katta.
Duke Ellingtoni „Caravan“, "mahe" variant:

Kuldgloobus 2015 parim meeskõrvalosa J.K. Simmons Fletcheri rollis. Väga hea osatäitmine , ka visuaalselt sobib, tõeliselt vastik kohati, ma ei ole teda palju näinud kinos, aga meenus kohe vanglaseriaal „Oz“








Film on algusest lõpuni kaasahaarav ja pingeline. Viie Oscari nominent: parim film; parim meeskõrvalosa; parim kohaldatud stsenaarium; parim montaaž, parim heli.
No vähemalt heli eest võiks see film Oscari saada küll.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar