25. juuli 2016

Rachel Abbott "Maga hästi"

Põnev psühholoogiline krimka. On nii arvatavaid kui ka tegelikke kuritegusid, on tubli uurija ja tema meeskond, keda nii head kui pahad tegelased üritavad ninapidi vedada.
Mind hoiatati ette, et mitte miski pole nii nagu näib, seetõttu lasin fantaasial vabalt lennata ja kujutasin ette palju üllatavamat lõppu kui tegelikult oli. Põnev oli siiski ja see on põhiline, mida  krimkalt ootan. Kusagilt olen lugenud midagi sarnast, et kriminaalromaan, milles lugu leiab lahenduse ja pahad saavad karistatud, pakub lugejale mõttes kindlustunnet ja sellega lohutust, et rikutud rahu ja stabiilsus taastatakse. Keerulisel ajal ka väga vajalik.
Aasta krimkade edetabelis paneksin selle raamatu üsna etteotsa.

Tutvustusest:
Kui Olivia Brookes politseisse helistab, et teatada oma abikaasa ja laste kadumisest, on tal põhjust karta halvimat – see ei ole esimene tragöödia tema elus. Kaks aastat hiljem kutsutakse politseikomissar Tom Douglas taas selle perekonna majja, seekord on kadunud Olivia ise. Ja siis leitakse verd. Politsei tahab avaldada tagaotsimiskuulutuse, kuid kõik perepildid on albumitest, telefonidest ja arvutitest on hoolikalt kustutatud. Kas minevik on Olivia kätte saanud? Maga hästi ... kui saad. Sa ei tea, kes sind jälgida võib.

Rohkem vist küll naistele suunatud raamat, mulle tuletas meelde „Ei. Tohi. Magama. Jääda.“ küllap seetõttu, et jälle üks psühhopaadist mees ja veel hullem!

Väike stiilinäide lk.191 „Mul oli hakanud tekkima tunne, et minu sisse on pesa teinud hiiliv elutus, mis uhub rahutunnet ära ja asendab selle musta tühjusega, vaakumiga seal, kus peaksid olema emotsioonid. Ja see elutus kasvas ning tungis mu igasse hingesoppi, sirutades oma sünged haarmed välja, et lämmatada kõik loomulikud reaktsioonid.“

Peategelane kuulas Judy Tzuke „"Stay With Me Till Dawn".
Kaunis laul ja hääl!

Rachel Abbott
Maga hästi
Inglise keelest tõlkinud Eve Rüütel
Kirjastus Tänapäev 2016

344 lehekülge

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar