25. oktoober 2015

Anne Rivers Siddons "Augustitüdrukud"

Anne Rivers Siddons
„Augustitüdrukud“
Tõlkinud Indra Feldman
Eesti Raamat 2015
191 lehekülge.








1936.a. sündinud Ameerika kirjanik on kirjutanud ligi 20 raamatut. Augustitüdrukud“ on tema viimane raamat, ilmunud 2014.a.
Tahaks uskuda, et 18. raamatu hulgas on ka tõeliselt häid raamatuid, aga „Augustitüdrukud“ on väike tühine raamat.
Naistekas igatahes, aga ei teagi, kellele see meeldida võiks: kas keskealistele naistele või siis üpris noortele. Raamatu eesmärk näikse olevat näidata, et kuigi noored tibid on häbematult ilusad ja halbade kommetega, võib nende varjus olla siiski tark ja hea tütarlaps.
Raamatus  on paigutatud 3 naist, kel esimene noorus selja taha jäetud, vaba-tahtlikult kaheks nädalaks metsikule imeilusale saarele ilusasse majja koos  paarkümmend aastat noorema naisega. See aastate poolest neile tütreks sobiv Baby (selline nimi) on nende surnud sõbranna abikaasa uus naine. Ja mis sellest loost siis saab, ei saa eriti midagi. Sündmusi toimub, aga need ei tee raamatut huvitavamaks, lõpp hea, kõik hea. Minu lemmiktegelaseks oligi Baby, kes tahtis saada üheks augustitüdrukutest. Augustitüdrukud ei olnud seda väärt, et tahta nendeks saada.
Raamatu võtsin lugemiseks, sest pealkiri meenutas nii üht teist loetud naistekat,„Teisipäevatüdrukud“, mis mulle meeldis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar