30. juuni 2015

Janelle Taylor. "Ära mine koju"

Janelle Taylor
„Ära mine koju „
New York Times bestsellerite autor
Inglise keelest tõlkinud Kadri Mäger
Ersen  2005
302 lehekülge





Mõnikord tekib soov lugeda võõras kohas. Siis seisan hämmeldunult võõra raamaturiiuli ees. Sellel riiulil siin on teistsugused raamatud! Tavaliselt  ütlen , et selliseid raamatuid ma ei loe.
Kuid miks ei loe. Lastele olen ikka öelnud, et kuidas sa tead, see toit sulle ei maitse kui sa pole lusikatäitki võtnud.
Võtangi  siis esimese ettejuhtuva raamatu, mille tagakaane sisututvustus lubab põnevust. Janelle Taylori  raamatuga oligi selline lugu.

Sisu on selline: Tapetakse abielurikkujaid mehi, kes baarides naisi jahivad.  Ühe tapetu vend asub mõrvarit jahtima. Otsides naist, kellega vend baaris viimati flirtis, leiab ta hoopis selle naise kaksikõe. Noored hakkavad  kahekesi mõrvarit jahtima ja selle tegevuse käigus lööb nende vahel  lõkkele armastus. Lõpuks kehastub  kaksikõde peibutuspardiks baaris ja noortel õnnestub tabada mõrvar. Mõrvariks ei ole ükski viimasel ajal baaris mõrvatud nelja abielurikkujast mehe abikaasa, kellele autor viitab kui võimalikele. Kurjategijaks osutub raamatu viimastel lehekülgedel hoopis üks suvaline naine, kellele varem ei vihjata, kes on palganud peibutajaks kadunud kaksikõe ja õhtu lõppedes baari hoovis abielurikkujaist mehi maha notib. Pärast mõrvari tabamist ilmub välja ka peibutuspardiks olnud  kadunud kaksikõde ja hakkab elama korralikku elu.  Armunud mõrvarijahtijad on samuti õnnelikud.   

Selline naistekas:  armastuslugu koos krimilooga.  Oli täiesti loetav üheks õhtuks, ei midagi hullu. Armastuslugu koos sensuaalsete voodistseenidega.
Krimiloos põnevust, et lõpuni lugeda. Tahtsin minagi teada, kes on mõrvar.

Guugeldasin autorit,1944.aastal sündinud autor on ikka väga palju jõudnud kirjutada, tõeline raamatuvabrik.
Eesti keeldegi kaheksa raamatut tõlgitud, mis tuli mulle üllatusena.

Mina kindlasti rohkem ei loe, aga veendusin, et pole põhjust ka võõra raamaturiiuli ees heituda.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar