2. detsember 2016

"Liitlased" kinos

Ilus film ilusate inimestega, muud ei oskagi öelda. Kui peaksin liigitama, siis kuigi jagub nii armastust kui põnevust, minu jaoks pigem põnevusfilm. Kui pisarabaromeetriga mõõta, siis film minul pisarat välja ei meelitanud.

Tutvustusest:  Romantiline thriller II maailmasõja päevilt on inspireeritud tõsielusündmustest ning jutustab kirgliku ja ohtudest pikitud loo Briti luureohvitser ja tema armastatust. 1942. aastal Põhja-Aafrikas ühel eluohtlikul missioonil viibides kohtab Max Prantsuse vastupanuliikumise võitlejat ning nende töiselt alanud tutvusest saab peagi kirg. Kui armastajad on paar aastat hiljem end Londonis sisse seadnud ja püüavad pereidülli nautida, teevad võimuesindajad Maxile teatavaks, et legendaarse Marianne minevik võib olla äärmiselt kurjakuulutav. Maxi sunnitakse surmaähvardusel oma naise tõelist olemus välja selgitama. Kui nii keerulisse olukorda on segatud sügavad tunded, ei ole kunagi tegemist mustvalgete valikutega.


Režissöör  Robert Zemeckis
Brad Pitt- Max Vatan
Marion Cotillard- Marianne Beausejour’d









Teistes osades: Jared Harris, Matthew Goode, Lizzy Caplan

 Tuntud hurmur Brad Pitt meespeaosas, meenutas kohati noort Robert Redfordi (alumisel pildil), nüüd kui pildid kõrvuti panen, mitte nii väga. 
Tegelikult on Brad filmis võrdlemisi tundetu kivinäoga end vaos hoidev spioon, kes ei tohigi ehtsaid tundeid välja näidata.



Naispeaosas kaunis Marion Cotillard .

Film mind kaasa ei haaranud, põnevust oli, kuid etteaimatav kui oled tutvustust lugenud või treilerit vaadanud.

Kaunid vaated kõrbest, armutu tulevärk Londoni kohal- suurepärane kaameratöö. Aga kui film kaasa ei haara, siis mõtlen Londoni tulevärki vaadates, ahhaa- arvutigraafika ja näen operaatorit kaameraga ka voodiservas. Kui väga hea film, siis unustan operaatori kaameraga. Sõjaaegse Londoniga seoses meenus raamat „London tules“Janice Law “London tules  
Brad Pitt luges filmis Graham Greene'i, ei tea, mis raamat see oli. Mina leidsin vanade raamatute hulgast Graham Greene "Südamesoov", pole varem lugenud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar